Close

The apartment is located on the last floor of an Hausmanian building; in the space of ancient servant’s bedrooms already transformed into a flat.

The project is articulated around three connected and sequenced living spaces which are defined in function of uses, light and multiple views. Each one of these spaces is characterized by its solar orientation: East, West or South. Each child has its own independent bedroom; the common living space is open and partitioned by elements of furniture which have all been designed so as to follow the sloping games of the roof-line, forming a landscape of “totems”. They include bookshelves and diverse storage spaces.

A diagonal opening is thus drawn throughout the principal living room of which one forgets the rather tight initial dimensions. This reading of the apartment is further enhanced by the use of white paint on wood or plaster for the principle surfaces underlined by wood (oak) along the floor and for the “totem” elements.

Programme
Refurbishment of an apartment
Lieu
Paris (75004)
Maîtrise d'œuvre
h2o architectes
Maîtrise d'ouvrage
Private
Superficie
70 m ²
Coût
70 000 € TTC
Date
Delivery Spring 2015
Photos
Stéphane Chalmeau
Chargement...